Over DICTU

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.  

Actueel

De bedrijfsstrategie in de praktijk: Op zoek naar een goede balans tussen innovatie, klantwens en realisatie

DICTU
In onze laatste Entry is de rode draad van de nieuwe DICTU bedrijfsstrategie toegelicht. DICTU wil zijn dienstverlening vernieuwen en innovatiever worden. Maar hoe wat betekent de implementatie...

Veilig afscheid nemen van hardware uit de datacenters van DICTU

DICTU
De datacenters die DICTU gebruikt zijn cruciaal voor onze dienstverlening. Deze datacenters staan vol met hardware die zorgen dat de applicaties van onze klanten continu beschikbaar zijn. Maar...
Icoon tekstballon met hart

De eindgebruikers waarderen ons met een 8

Icoon monitoring

24/7 monitoren we onze bedrijfskritische systemen

Icoon beeldscherm

Wij beheren ruim 16.000 werkplekken...

icoon computercode

...en meer dan 1.500 applicaties

Expert op ICT-gebied

Voor de domeinen subsidies, inspecties en registers.

Focus op generieke diensten

Zoals webservices, apps en applicaties.