Over DICTU

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.  

Actueel

Verschenen: nieuwe editie DICTU-magazine Entry

DICTU
Deze week is de nieuwe editie van het DICTU-magazine Entry verschenen. Entry, bestemd voor opdrachtgevers (en hun medewerkers) en ICT’ers binnen en buiten de Rijksoverheid, bevat een breed...

AT wordt RDI. Wat er allemaal bij een naamsverandering komt kijken

DICTU
Een reorganisatie, een naamswijziging en tegelijkertijd de winkel openhouden. Het voormalige Agentschap Telecom (AT) kreeg het in korte tijd voor elkaar. Per 1 januari ging de organisatie juridisch al...
Icoon tekstballon met hart

De eindgebruikers waarderen ons met een 8

Icoon monitoring

24/7 monitoren we onze bedrijfskritische systemen

Icoon beeldscherm

Wij beheren ruim 16.000 werkplekken...

icoon computercode

...en meer dan 1.500 applicaties

Expert op ICT-gebied

Voor de domeinen subsidies, inspecties en registers.

Focus op generieke diensten

Zoals webservices, apps en applicaties.