Over DICTU

DICTU is een van de grootste ICT-dienstverleners binnen de Rijksoverheid. Ruim 1.600 gedreven professionals werken in Den Haag, Assen en Zwolle vol enthousiasme en met focus op de klant aan voor Nederland belangrijke IT-systemen.

Wij ondersteunen vooral de ministeries van EZK en LNV, inclusief hun uitvoeringsorganisaties zoals de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarnaast leveren wij bepaalde ICT-diensten ook aan andere organisaties binnen het Rijk.

DICTU legt zich toe op het ontwikkelen en beheren van systemen en applicaties en de bijbehorende dienstverlening. Dat kunnen bedrijfsvoeringsapplicaties, websites en apps zijn, maar ook digitale werkplekken en applicaties op het gebied van subsidies, inspecties en registers. Wij maken daarbij gebruik van moderne technieken en ontwikkelingen zoals Cloud, Mobile en Big Data.

Wij stellen kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en informatieveiligheid centraal. Niet voor niets voldoen onze processen en systemen aan de internationale beveiligingsnorm ISO 27001. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.  

Actueel

We gaan het ze laten snappen

DICTU
We hebben informatiebeveiliging hoog in het vaandel staan. Naast allerlei regels en richtlijnen waar we aan voldoen (zoals de ISO 27001), besteedt het DICTU Security team ook aandacht aan het...

DICTU ontvangt 14 meisjes tijdens Girls’ Day

DICTU
Op 30 maart 2023 ontvangt DICTU 14 meisjes van RSG Ter Apel voor een bedrijfsbezoek. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girls’ Day: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15...
Icoon tekstballon met hart

De eindgebruikers waarderen ons met een 8

Icoon monitoring

24/7 monitoren we onze bedrijfskritische systemen

Icoon beeldscherm

Wij beheren ruim 14.000 werkplekken...

icoon computercode

...en meer dan 1650 applicaties

Expert op ICT-gebied

Voor de domeinen subsidies, inspecties en registers.

Focus op generieke diensten

Zoals webservices, apps en applicaties.