Nieuwe door DICTU gebouwde website rvo.nl live

De afgelopen periode is hard gewerkt om de nieuwe website www.rvo.nl te lanceren. De website bestaat uit meer dan 5000 pagina’s en kent diverse interfaces naar achterliggende systemen. Dagelijks dragen meer dan 100 redacteuren er zorg voor dat de content actueel blijft. 

Nauwe samenwerking tussen diverse teams van RVO en DICTU heeft geleid tot dit mooie resultaat. Met alle verbeteringen zetten wij samen een enorme stap in klantgerichte dienstverlening, zijn we flexibel en wendbaar en dragen we bij aan de doelstelling van RVO om excellente dienstverlening te leveren. 

Infrastructuur professioneel en innovatief

De infrastructuur van de website is professioneel en innovatief, echt een grote stap vooruit. Omdat de website vaak te maken heeft met pieken in het aantal bezoekers, bijvoorbeeld vanwege een subsidiedeadline, moet de infrastructuur robuust zijn. Bij een piek in het aantal bezoeken wordt nu automatisch opgeschaald, waardoor we storingen en uitval van de website tot een minimum kunnen beperken. 

Door deze verbeteringen kan RVO haar dienstverlening nóg beter inrichten om haar ambitie, een excellente publieke dienstverlener met zichtbare maatschappelijke impact, waar te maken. Als automatiseringspartner kunnen wij dit uitstekend ondersteunen. 

Blijven werken aan verbetering

We zijn, net als RVO zelf, erg blij met het resultaat. De website blijft “work in progress” en er moeten nog puntjes op de ‘i' gezet worden. Ook informatie over nieuwe subsidies en regelingen wordt nog via de website ontsloten. Maar wij zijn in staat om plotseling opkomende onderwerpen, zoals de TVL-regeling tijdens de coronapandemie, op korte termijn voor RVO live brengen. Na aankondiging vanuit de politiek willen burgers en bedrijven daar natuurlijk ook direct gebruik van kunnen maken.

Neem een kijkje op de nieuwe site en geef je feedback. Samen maken we de site nóg beter.