Vers van de pers: relatiemagazine Entry II

Het relatiemagazine van DICTU Entry II is er; een papieren editie, vers van de pers. Het magazine, voor opdrachtgevers en ICT’ers binnen en buiten de Rijksoverheid, staat vol verhalen over de samenwerking tussen onze opdrachtgevers en DICTU.

In een tijd waarin de technologische en digitale ontwikkelingen steeds sneller gaan, is nauwe samenwerking tussen DICTU en opdrachtgevers des te belangrijker, stelt Gerdine Keijzer-Baldé in het voorwoord van Entry II. “Ik hoop dat Entry u een blik geeft op ons als DICTU en u meeneemt in de mogelijkheden die deze tijden u bieden als we er samen voor gaan.”

De blik die Entry biedt is breed. Het coververhaal neemt de lezer mee met een NVWA-inspecteur op werkbezoek bij een aantal horecabedrijven in Amsterdam: duidelijk wordt hoe Voedselveiligheid mede afhankelijk is van een goed werkend IT-systeem. We nemen een kijkje bij het streng beveiligde Security Operations Center van DICTU in Den Haag, waar medewerkers 24/7 via grote beeldschermen de veiligheid van ICT-systemen in de gaten houden. In mei 2020 staan er twee grote evenementen op de agenda: het Eurovisie Songfestival in Rotterdam en de Formule1-race in  Zandvoort. Tienduizenden bezoekers en hulpdiensten moeten met elkaar kunnen communiceren en er zijn internationale radio- en televisie-uitzendingen live te horen en zien. Al eens stil gestaan bij de rol die DICTU daarin heeft? Of lees de parabels van filosoof Bas Haring: bijvoorbeeld hoe de tuinen van tuinarchitect Mien Ruys bij hem tot het inzicht leidden dat als je ordening wilt scheppen in je werk, je je kunt beperken tot het kleinste stukje dat echt ordening nodig heeft.

Nieuwsgierig geworden?
Wil je een exemplaar van Entry II ontvangen? Je kunt het magazine aanvragen door een mail te sturen naar communicatie@dictu.nl.