TenderNed 10 jaar: vernieuwd, volwassen en klaar voor de toekomst

Precies 10 jaar geleden werd TenderNed officieel gelanceerd. Het begon klein, maar TenderNed is inmiddels een van de grootste applicaties van het Rijk. De applicatie is net vernieuwd.

TenderNed is het online marktplein voor aanbestedingen van de Nederlandse overheid en bestaat in 2021 tien jaar. TenderNed is onderdeel van PIANOo Expertisecentrum Aanbesteden en valt onder de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). DICTU zorgt voor de ontwikkeling en het beheer van TenderNed. In april kondigden we ‘de verbouwing’ aan en nu is het klaar. 

De verbouwing in cijfers

  • 416 schermen in de oude applicatie zijn teruggebracht tot 360 nieuwe schermen.
  • In totaal hebben 40 mensen meegewerkt. Dat was een interdisciplinair scrumteam met ontwikkelaars, UX-designers, testers, product owners, tekstschrijvers, functioneel beheerders en juristen.
  • Ieder week zijn zo’n 2 à 3 schermen opgeleverd.
  • Door de Servicedesk zijn over de renovatie 649 vragen beantwoord.

"We hebben een wendbare organisatie en applicatie gecreëerd en zijn klaar voor de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat we ons niet alleen meer als IT-leverancier hoeven te gedragen, maar dat we als strategisch partner in de inkoopketen kunnen gaan acteren," aldus Wim Leenaarts, Teammanager en Chief Product Owner bij TenderNed over deze vernieuwing.

Verder lezen 

Over TenderNed

TenderNed is het aanbestedingssysteem van de Nederlandse overheid. Het is een van de grootste applicaties van het Rijk.

  • Ruim 47.000 ondernemingen en bijna 2.200 aanbestedende diensten hebben een TenderNed account.
  • In totaal zijn er zo’n 175.000 gebruikersaccounts. 70.000 daarvan zijn gekoppeld aan een onderneming en ruim 22.500 aan een aanbestedende dienst.
  • Op dit moment staan er meer dan 1.300 lopende aanbestedingen op het aankondigingenplatform.
  • TenderNed bestaat uit twee onderdelen. Een aankondigingenplatform waar aanbestedende diensten hun aankondigingen publiceren. En een applicatie waarmee aanbestedingen volledig digitaal kunnen verlopen.